< Tillbaka till Utvecklingsblogg
Postat den 14 augusti, 2017

Testa om du får göra reseavdrag!

Ett av de vanligaste avdragen i deklarationen är för resor till och från arbetet, men tyvärr blir det ofta fel. Reglerna är krångliga och det är svårt att förstå vad som gäller. Hur är det till exempel med tidsvinsten, måste den vara 2 timmar? Och hur ska jag i så fall beräkna den?

Just nu tittar vi därför särskilt på hur vi kan förbättra information kring resor till och från arbetet och anpassa dem mer utifrån vanligt förkommande situationer. Vi har även tagit fram en beräkningshjälp som ska vara till stöd för dig när du räknar ut ditt reseavdrag.

Här hittar du vår nya beräkningshjälp. (uppdaterad länk)

Följ länken ovan till vår prototyp för beräkningshjälpen. Är den lätt att förstå? Ger den svar på dina frågor? Har du en egen idé på ur den kan bli bättre? Lämna gärna dina kommentarer här eller på våra sociala medier.

Uppdatering 2017-08-17:

Tack för alla värdefulla kommentarer med synpunkter och feedback! Över 1 000 personer har nu testat vår prototyp vilket ger oss input i arbetet med att förbättra beräkningshjälpen för att göra den ännu bättre.

Uppdatering 2017-08-21:

Beräkningshjälpen finns nu ute på vår hemsida (länk ovan) och en uppdaterad version kommer finnas tillgänglig under september 2017.

Utveckla Skatteverket
Utveckla Skatteverket

Logga in

eller