< Tillbaka till Utvecklingsblogg
Postat den 28 april, 2017

Att delta utan att vara där?

Det blir mer och mer vanligt att vi på Skatteverket arbetar i projekt där deltagarna befinner sig på olika platser i landet. Skatteverkets Innovationsteam är placerade på tre olika orter vilket vi ser som en fördel men det finns också så klart en utmaning i att arbeta på distans. Nu hoppas vi att roboten Double ska kunna hjälpa oss med det.

Double är en självbalanserande virtuell närvaro-robot som vi använder oss av i det dagliga arbetet. Genom att fästa en iPad på Double så kan vi fjärrstyra den via vår telefon eller dator, vilket ger oss möjligheten att följa med på möten oavsett vart vi befinner oss. Den främsta fördelen vi ser just nu är att det blir ett mer naturligt samtal vid spontana konversationer. Den som deltar från distans känner sig mer närvarande eftersom man själv kan styra Double och hur man placerar sig.

Double är inte en universallösning men kan fungera som ett komplement till Skype, videorum, telefon och alla andra sätt som vi kommunicerar på idag. Än så länge har vi en Double på Skatteverket men kanske blir det fler i framtiden?

                      

Är Double verktyget                                             Så här kan det se ut när
för framtidens möte?                                           man arbetar på distans.

 

Har ni erfarenheter av Double roboten eller vad tycker ni om det? Vad fungerar bra, mindre bra, och hur ser ni på framtidens möten? Dela gärna med er!

Kommentera gärna vad ni tycker i detta inlägg, eller maila innovationsteamet@skatteverket.se och dela med er av tips på hur vi kan förbättra vår användning av double!

På återseende
Innovationsteamet

Utveckla Skatteverket
Utveckla Skatteverket

Logga in

eller